Vad bjuder denna dag på?

Idag är det lördag, den bästa dagen på hela veckan och den enda dagen som man oftast är helt ledig för under söndagen går många timmar åt till att förbereda inför nästkommande vecka, stryka och veckohandla....alltid lika kul! Men om man inte gjorde det så skulle jag nog bli en krum liten gumma ganska snart eftersom jag då skulle få gå och handla på "Kronis" vilket blir både dyrt och tungt för mig att bära kassarna hela vägen ett kvarter och sen tre trappor upp utan hiss......den möjligheten till att handla använder vi endast i nödfall, när maken är bortrest och huset har varit fullt av härliga ungdomar så att all mjölk och brödet tagit slut och med sonen som bärhjälp! :) Fast idag måste jag nog plugga lite så det blir ingen helt ledig lördag. Maken kommer hem så sent imorgon så det blir inga nya husvisningar i morgon, det får bli visningar på kvällstid nästa vecka, på dem hus vi inte redan varit på förstås......ni vet de som inte tog det så kallade acceptpriset, de som innerst inne gärna vill ha mer, en galen budgivnig som lyser med sin frånvaro lika starkt som frånvaron av intresserade husköpare! Om jag är irriterad? Nej vadå, verkar det så? Fast det vore ju kul om människor kunde bestämma sig så att det händer lite, jag vill gärna kunna planera lite för sommaren och hösten, därför vill jag komma till skott!!!

Men nu kom jag ifrån ämnet, vad bjuder denna dag på? Jo, det ska jag tala om, först ska jag läsa lite i den tjocka men intressanta boken som ingår i kursen ledarskap sen ska jag gå till "Kronis" och göra små inköp inför kvällen, kanske ska jag även kladda i lite färg på min lilla hårutväxt, liten men ack så ful och missklädsam!! Lördagkvällen bjuder på en trevlig middag med min vän Maria som kommer hit, jag vet att vår kväll kommer att bli lyckad redan nu eftersom jag alltid har trevligt och lockas till många skratt av min glada och fina vän! Vi avslutar vår lördagkväll med ett pyjamasparty och vaknar pigga och glada på söndagmorgon och äter en "gofrukost"!! Var rädda om varann och vårda era relationer ömt och varsamt! :)

Lurendrejeri!!!!

Idag fick jag ett telefonsamtal från Windows de ville prata om min dators välmående på halvtaskig engelska.....hmmmm!!! Jag svarade vänligt men bestämt: - Tack ska du ha men jag är väldigt duktig på att se till att våra datorer mår riktigt bra, har väl fungerande program som håller ohälsosamma  saker borta från våra datorer! Så la jag bara på luren, allvarligt....sen när började Windows ringa upp för att kontrollera din dator? Nej tack, den gick jag inte på! Förra veckan fick maken dessutom veta via facebook att han ärvt massor med pengar, ca 11 miljoner euro tror jag det var från någon släkting som dött i Tongo, ja men tjena! Seriöst en advokat som tar kontakt via facebook...... annars är man ju van vid de sedvanliga mailen att man vunnit bara de får ditt kontonummer eller någon som inte kommer åt kontot och lovar en härligt fet ränta på pengarna som du lånar ut, tycker det är mycket tragiskt att det finns människor som går på dessa lurendrejerier, banken ringer ju aldrig någonsin upp för att be dig lämna ut dina uppgifter eller skickar mail för att få dina uppgifter! Jädra "lurenbedrägeri"som min dotter brukar uttrycka det! Dagens tips, lämna aldrig ut dina uppgifter via telefon eller mail!!!!

Så lunka vi...

Tänk hur vi än gör, vad vi än gör så fortsätter tiden bara att rulla på, fortsätter bara utan att passera "Gå". Hur vill jag att mitt liv ska fortsätta, hur vill jag leva och utvecklas? En gåva jag föddes med var att se möjligheterna inte måla fan på väggen om allt som skulle kunna gå fel, det är en gåva jag är väldigt glad över eftersom den har hjälpt mig mycket genom livet. Jag vägrar att förstora upp saker eller räkna upp allt som kan tänkas gå fel, om det nu går fel så får jag väl ta tag i det problemet då! Varför skapa problem som inte existerar, gör man det så finns risken att det blir en självuppfyllande profetia, man sätter krokben på sig själv. Tänk att bli uppfostrad med att alltid få höra om alla faror och om allt som kan gå fel istället för att få höra om alla fantastiska möjligheter som livet har att erbjuda, ibland måste man våga lite för att vinna! Ingen vet vad som väntar runt hörnet, en fara eller en möjlighet? En sak är säker dock, det är lätt att vara efterklok med facit i hand......människor som säger: -Ja, det var väl det jag visste, att det skulle gå fel! De kunde omöjligt veta innan.... jag hatar det uttrycket, det är ofta människor som målar fan på väggen som har för vana att ofta säga så, pessimistiska människor!!! Eller människor som gärna vill tro att de är lite bättre eller vill såra och strö salt i såren på en redan väldigt sårad och ledsen människa! Samma människor kan även säga om det går bra: - Det var väl det jag visste, att du skulle fixa det! Tänk om alla dessa människor som visste redan innan hur det skulle gå kunde berätta det innan.....det skulle ju bespara oss medmänniskor en väldig massa misslyckanden, eller??? Nej skämtåsido, våga leva, våga satsa, ta vara på alla fina människor du har omkring dig och slösa inte bort den värdefulla tid du har när du lunkar ( småspringer eller sprintar) här på vår jord i jakten på lycka! Dare to live!!!