Konst

I dag har jag köpt konst, en vacker bild gjord av Aurora Kroon som är illustratör. Illustrationen är gicléetryckt på 308gram Hahnemühle white fine art paper. Verket säljs i begränsad upplaga med ett signerat och numrerat äkthetsintyg. Säger inte så mycket för min del, men däremot bilden, jag blev väldigt förtjust i bilden, det är väldigt sällan jag faller för konst/ bilder som jag vill ska pryda mitt hem med eller investera i, men nu blev jag kär och slog till! Känner mig väldigt nöjd med min investering. Bilden är vädigt enkel och ren, inget plåtter eller kladd! Den mest värdefulla konst jag har är dock teckningarna och målningarna som mina barn har åstadkommit under årens lopp, helt underbart vackra och ovärderliga!!!

Blir en kort helg!

Tycker att denna dag var skit, jag tror att jag har skrivit min sämsta tenta någonsin, frågorna var verkligen svåra och inte de mest förväntade precis, men det är tufft när man ska sålla i en tjock bok som dessutom är på amerikansk engelska..... men jag har bestämt mig för att sänka ribban under detta år, livet är inte som vanligt just nu....faktum är att jag har accepterat att man inte behöver ha toppresultat för att vara bra, man ska ju hinna leva lite också! Dessutom är nästa kurs på väg mot att avslutas, vilket innebär att min princip att inte plugga under helgerna numera är bruten, jag måste plugga i helgen..... :( Fick dock i går en trevlig inbjudan som jag hoppas att jag kan delta i. Det är bland det bästa och mest upplyftande jag har förutom min familj....att träffa mina helt underbara kurskamrater, de är inte bara gulliga....de är väldigt ärliga också, vilket innebär att jag har ett stort stöd och ett rejält bollplank, nu har jag faktiskt ett jävligt bra boll sinne, men det händer ju att även den bästa kan missa ibland och då är det bra med ett rejält bollplank!

Tenta + förkylning= dålig kombo!!!

Fredag morgon, förkylning blomstrar. Jag hade hoppats på att alla mina allergimediciner skulle ta bort mer av symtomen, men nej....funkar inte när det är en riktig förkylning! Värst när man ska skriva tenta och är sjuk är huvudvärk och feberpåverkade smärtande ögon. Men värst är om man får hosta och ska försöka hosta så tyst som möjligt för att inte störa andra, efter ett tag eskalerar hostan och man sätter igång kräkreflexen och börjar hulka, man låter så hemskt äcklig att man vill lämna lokalen för att lugna ner hostan.....men se det får man inte för då får du inte komma in och fortsätta skriva på tentan. Mälardalens högskola jobbar väldigt mycket med att komma åt fusket, inte för att just Mälardalens skola har mer problem med fusket än vad andra universitet/ högskolor har utanför att de anser att det är fel att man ska passera genom en utbildning genom att fuska och plagiera andras arbeten, att anställa en människa som fuskat sig genom en utbildning kan ju om man har otur visa sig vara en väldigt dålig investering för ett företag, eftersom personen som man anställt inte har de kvalifikationer man efterfrågar mer än på ett papper. Dessutom är det väldigt dålig reklam för en högskola/ universitet att låta människor kvittera ut en examen med mycket bristande kunskaper, slår tillbaka på lärosätet i slutändan! En mycket rolig reaktion dock, som intresserar mig och mina kurskamrater som är blivande beteendevetare, är att människor har vänt det positiva med att Mälardalens högskola låter alla skriftliga inlämningsuppgifter gå via Urkund för att komma åt fusk och plagiering till något negativt. Istället för att säga: -Vad bra att de jobbar så hårt med att få bort fuskandet så säger man: -Ja, Mälardalens högskola ja, det är dem som har ett sånt stort problem med fuskare! Kan garantera alla, att om alla högskolor/ universitet skulle göra detsamma så skulle antalet fuskare/plagierare ökat lavinartat, även på landets äldre universitet med en lång historia bakom sig. Människan är mycket intressant, vissa lite mer än andra!