Maila!

Jag och min familj har nu fått reda på vem som ska komma till våran familj som utbytesstudent, det är en flicka från Kanada. Jag mailade flickan och önskade henne välkommen till oss här i Sverige, nu har jag även mailkontakt med flickans mamma som blev väldigt glad när jag hade mailat henne och presenterat våran familj, jag har ett mail ligger och väntar på att besvaras. Gissa om jag kände mig stolt när hon skrev att min engelska var "fabulous", jag tror jag växte två centimeter. Jag var en dagdrömmare i grundskolan och i gymnasiet hade jag inte goda förutssättningar att lyckas bra, men jäklar vad jag har visat för mig själv att jag är ett riktigt ess, ett riktigt läshuvud! Att få höra att man inte är duktig i skolan och att andra är  bättre hela tiden, gör att man faktiskt tror det själv. Men vem bryr sig om vad andra tror och tycker egentligen, idag är jag tillräckligt stark för att inte lyssna på vad andra människor har för teorier? Jag har ju bevisat motsatsen! Inte för andras skull, utan för MIN EGEN skull! :) Nu är det duschen som gäller, dottern och jag ska ta oss en tur till vår vackra huvudstad, solen lyser både ute och inne! Stockholm i mitt hjärta...... Fortsättning följer, hoppas på välfyllda kassar när vi beger oss hemåt! ;)

Det är mycket nu....

...men jag gillar när det rör på sig. Har varit i Eskilstuna på föreläsning idag, fick min dos av skratt tillgodosett, underbara kursare man har! Har hunnit med att jobba lite den här veckan också, nästa vecka är det jobbmöte, måste ringa CSN och kolla hur mycket man kan tjäna utan att de minskar mina surt lånade pengar. De delar ju upp inskomsterna på halvår, inte när man jobbar, utan när det betalas ut, jag hinner ju bara jobba extra och kan inte gå på schema i höst, så man är lite beroende av CSN. Jag och dottern ska ta en tur till Stockholm imorgon, blev lite spontant bestämt vid middagen, mys på hög nivå. Hoppas på att hitta en klänning, det är helt kört att hitta något snyggt här hemma i "Byköping", en kall öl eller ett glas rosé på en trevlig uteservering kan jag också tänka mig att hinna med (Victoria får cola) innan vi liftar hem med maken när han åker från jobbet. I helgen är det Valborgsmässoafton, jag och min käre make har nu hållit ihop i hela 21 år, inte för att vi träffades under Valborg, vi träffades tidigare men det var då det blev officiellt. Tänk vad tiden går fort när man har roligt och trivs tillsammans! Kanske blir det en sväng på stan i helgen för att gå och lyssna på ett gäng sköna killar som spelar, kan bli kul!

Fixar dag!

Idag har vi målat och vaxat vår lilla badbåt, nästa helg åker den i plurret! Varit och tittat på ett sommarhus har vi också gjort, men det var inget för oss. Har även skickat iväg ett välkomstmail till vår utbytesstudent som kommer till oss i juli/ augusti, vi skrev mailet först på engelska sen översatte vi till svenska för att hon ska kunna träna lite. Det är ju meningen när de kommer att de ska lära sig vårt svenska språk. Vi ser verkligen fram emot att tfäffa vår utbytesstudent, men man börjar inse att det närmar sig vår egen dotters avresa till USA. Har som vanligt nu för tiden en välfylld almanacka inför veckan, jobb, Eskilstuna och föreläsningar, möten och skittråkiga telefonsamtal som bara måste genomföras. Kul nästan jämt!