Ett tecken...

...på välmående, jag tror att jag har kommit över min stora sorg över att inte kunna fortsätta mitt arbete som kock, att inte kunna driva min egen restaurang. Tecknet jag har noterat, är att jag frossar som aldrig för i recept och memorerar allt precis som förut, min kära hjärnan formar sedan egna recept utefter det jag har läst. Jag köper kokböcker och tidningar om mat och bakverk precis som jag gjorde innan jag fick min dom att inte kunna fortsätta som kock. Det är ett tecken på välmående!! :) Men för att få ihop mina recept och mina psykologistudier, eftersom hjärnan ska/ vill memorera båda ämnena så får jag döpa mina maträtter och bakverk till, mind, social conflict, brain, cognitive och amodal, kan bli ganska intressanta slutresultat. Kan se mig själv sitta och skriva salstentan... tänka på bakverk och begreppen jag döpt dem till, dreglandes över mina tenta papper... ;)

Älgskitar!

Jag hade i går kväll lovat sonen att baka älgskitar efter middagen, trots förkylning, föreläsning i Eskilstuna på förmiddagen och förberedelse av middagen så sprudlar jag av energi, jag tror att människan gör det när hon/ han är nöjd med livet och inte går runt och är bitter över saker som inte går bra. (eller skyller sina egna misslyckanden på andra...) Jag är hur som helst ganska pigg trots lättare feber och dagar som är fulla av aktivitet, språket här hemma är en blandning av svenska och engelska, svengelska...men som övergår mer och mer till svenska! Det kan man inte säga om mina psykologistudier för där är språket på engelska, litteraturen är till största delen amerikansk, men vad gör det när det är så väldigt roligt och intressant! Den enda skillnaden är att det tar lite längre tid att ta sig igenom litteraturen, man ska ju gärna ha förstått det man läser också! Men det blir lättare och lättare för varje amerkansk psykologibok man har läst och tur är väl det, man förstår varför de ändrar intagningarna till lägst B kurser till vissa utbildningar, i denna utbildning är det både matematik (metodkurserna, statistik) och engelska (litteraturen) som krävs. Nu är det dags för en påtår och en älgskit innan jag låser fast mig vid boken, Cognitive Psychology mind and brain! Recept på älgskitar fick jag när vi var på ett 50- års kalas uppe i Gävle, så goda!
Älgskitar
Recept 1 sats
200 g smör (rumsvarmt)
3 (2) dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
4 dl vetemjöl
En dubbelsats blir en full plåt, då räcker det med 5 dl socker.
Rör smör och socker poröst, blanda i resten. När det är blandat till en deg så forma skitarna till önskad storlek, lägg dem tätt på en plåt. Grädda älgskitarna i 50 grader i 2 timmar och låt plåten stå kvar i ugnen över natten. Förvara älgskitarna kallt!
Litteraturtips till älgskitarna!!!