WOW!!!!

När jag fyllde 30 år, med andra ord för tio år sedan, fick jag ett av mina favorit viner av min barndomsvän Malin. Vinet är en Marques de Arienzo, en rioja från Spanien som jag älskar, vi hade detta underbara vin till middagen när vi gifte oss i Spanien 1999 min man och jag, jag älskar det! Men just denna flaska som jag fick av Malin när jag fyllde 30 år är från 1996, alltså ett 15 år lagrat vin, lika gammalt som min son nu är..... lika söt och snygg som Andreas är, lika gott är vinet! Mamma Mia, det var bland det bästa jag någonsin har avnjutit i vinväg, förutom Amarone då!
Framsida
Baksida
Nyöppnad med korken
Dekanterat

Födelsedag i Italien

I år firade jag min födelsedag i Italien, jag fyllde ju trots allt 40 år i år, värt att fira, tidigare år har det blivit Stockholm över dagen eller Stockholms fina skärgård en helg. Semestern i Italien var helt underbar, vi bodde ca 50 meter från det Adriatiska havet och en underbar sandstrand. Vi åt mycket fisk, skaldjur och bläckfisk, eftersom det var mest det som serverades, en kötträtt och pizza fanns också på menyerna på vissa ställen. Som vanligt när vi är i Italien njöt vi av de lokala vinerna från regionen, denna gång Apulien eller Puglia som det heter i Italien, vinerna är lika fantastiska överallt men mitt favoritområde är ändå Valpolicella.
Från födelsedagsmiddagen, middagen avnjutes på den fina altanen precis invid havet.
Födelsedagsrestaurangen
Utsikten från restaurangen
Ytterligare en utsiktsbild från restaurangen
Vi hyrde en liten bil och åkte på lite utflykter, vi besökte bland annat den "vita staden" Ostuni, Alberobello med den annorlunda arkitekturen på hus och grottorna i Castellana.
Ostuni
Ostuni
Alberobello
Lunchen i Alberobello, tortellini färgat med bläck från bläckfisk, fyllda med fisk och en sås med pesto och räkor.
Poolen uppe på den härliga takterrassen på vårt hotell.
Utsikten från takterrassen åt ena hållet.....
....och åt det andra hållet.
Lika taggig och vacker som jag själv..... ;)

Look a like!!

Min dotter och jag hade en härlig kväll med efterföljande mysdag i Stockholm förra veckan. Victoria hade sin nya kamera med sig och med den tog hon bilder väldigt flitigt, tyvärr är jag inte så lämplig som objekt framför kameran, det ena fotot efter det andra lockade till mer skratt än vad en människa kan tåla under en kväll. Victoria hittade ett foto som hon nästan kiknade av skratt åt, mellan skrattsalvorna så kved hon fram: - Du liknar Sid i Ice Age, mohaha!! Jättekul! Men ungen har faktiskt rätt, kolla bilderna och bedöm själva... ;)