Statistik, statistik och statistik!

Ja, det är vad mitt huvud är fyllt med, formler och tumregler. I dag har vi suttit i datasalen och tränat på det underbara statistikprogrammet SPSS, när man väl har lyckats få alla siffror rätt, matat in oberoende och beroende variabler, nominaldata eller ordinaldata, valt ut en beräkning eller analys osv osv, ja då är det dags att sluta och ta bort hela skiten...... Men den dag man sitter där och det är min egen forskningsrapport som ska presenteras med p- värde, medelvärde och standardavvikelse, ja då lär det nog vara jättekul! Eller då man söker det där roliga och lockande jobbet som kräver att du kan SPSS, ja då lär man vara riktigt nöjd och glad att man kan det!

Önskelistan.....

.....är väldigt lång, jag pratar inte om, eller skriver om julklappar nu, nej, det är helt andra saker som står på min önskelista. Jag önskar mig inga materiella saker, om man inte räknar in att hitta ett trevligt hus, med bra läge, i bra skick (inte nedgånget 60- tal som förra huset) eftersom vi inte har lust och ork att genomgå renoveringar, vare sig vi sköter dem själva eller lejer bort renoveringarna. När vi kommer hem från jobbet (när jag är klar med mina högskolestudier) så ska det vara lugnt och skönt, ett glas Amarone från "vinkällaren", en god middag, ljuv musik och långa mysiga samtal med maken och barnen så länge de nu finns hemma. Jag hoppas att denna vision av framtiden inte är så långt borta, ungefär när Victoria beräknas komma hem till Sverige, kanske om vi har tur! Min högsta önskan på min önskelista är dock att hitta bra skolor till barnen, att de trivs och mår bra, det är en djungel att hitta runt bland skolorna i Stockholm. Men idag var vi på gymnasiemässan i Stockhom och faktum är att det rätade ut en del frågetecken och vi har nu ett par datum uppskrivna för att åka och besöka skolorna när de har öppet hus. Victoria gör sina besök via nätet, måste säga att "modeflugan" internet är galet bra att ha, hur skulle man klara sig utan?  ;) Jag önskar mig också att resten av terminen ska flyta på bra utan sjukdomar och elände, har två kurser parallet nu, en B- uppsats ska vara inlämnad den 2 januari, opponeringar 10-11 januari och en tenta den 12 januari, dessförinnan har vi en tenta den 15 december också, nästan varje dag måste dessutom tillbringas i Eskilstuna! Ja, Göta Petter, det är mycket nu......

Lördagen fortsatte....

.... i fredagens tecken, vilket innebär lugn och harmoni för hela familjen och jag menar verkligen hela familjen! Middagen preparerade vi med väldigt mycket chili och vitlök, vi vill inte vara sjuka mer, på väldigt länge! Nu vill vi bli starka så att vi kan börja förbereda oss för att visa vår utbytesstudent hur vi planerar och firar en riktigt traditionell "svensk" jul! Middagen blev en thailändsk wok, som vi gärna äter i alla dess former, i dag hittade vi vitlöks stänger som vi skar i mindre bitar och blandade i, var riktigt gott!
Vår underbart goda och starka "thaiwok" a la Petra & Pontus!