Åh så vackert!!

Jag älskar att se regnbågen, den är så härligt vacker! I dag har jag faktiskt fått en del gjort, struckit kläder, städplockat, tvättat och handlat. I morgon ska jag planera för min 40- års fest, vad kul det ska bli, jag är verkligen värd en hejdundrandes fest med människor som jag trivs med och som på ett eller annat sätt förgyller min vardag! ;) Jag måste se till att inbjudningarna går i väg denna vecka, det är bara tre veckor kvar till mitt tänkta datum!!! Jag älskar att bjuda till fest och jag saknar att bo i eget hus, dock inte vårt gamla hus....
Vackert, eller hur?

Pennan glödde...

...när jag skrev min juridiktenta i arbetsrätt. Vi hade 5 timmar på oss att skriva och tiden bara rusade iväg, när folk reste sig upp efter 2 timmar och gick så blev man lite fundersam, jag och de flesta andra skrev nämligen tiden ut, många av oss hann inte avsluta tentan ens, själv fick jag lägga ner pennan i sista frågan, sista meningen.... jag hann bara skriva innhållet i paragrafen och punkten jag hänvisade till, jag hann inte skriva själva paragrafen. Men jag hoppas att det går bra ändå, professorn ser mitt resonemang iallafall :) När 2 timmar gått så var jag nog fortfarande på fråga 4 i provet, provet var uppbyggt med 8 frågor, de 4 första med enkelfrågor och de 4 restrerande med 3 frågor i varje, med olika vinklingar på fallen som togs upp. Skitkul var det, men jag kände mig lite tiltad först eftersom att det gällde att få igång hjärnan på det juridiska tänkandet och hitta passande och lämpliga lagrum till varje fall, dessutom inom många olika lagområden. I ett fall kan det röra sig om lagar inom både LAS,MBL, DL och ALF samt fler, men det gäller att man kan motivera och föra ett bra resonemang bakom sitt val av lagar man hänvisar till. Just för tillfället kommer jag knappt i håg vad frågorna handlade om, men det är väl min kropp som har tagit semester nu, framförallt min hjärna! Så om ni möter mig på stan och jag ser ut som om jag sett ett UFO, så är det ingen fara, nästa vecka är jag tillbaka igen, då börjar pendlingen till Eskilstuna igen. Härligt en hel termin med bara psykologi! :)

Ja ha ja!!!

I morgon gäller det, då är det upp till bevis att visa att man hanterar lagtexterna och allt vad det innebär. Förhoppningsvis så fixar man tentan och det högskolepoäng man hittills samlat ihop är inte bortkastade, vore ju synd att missa 15 högskolepoäng när man knappt varit ledig på hela sommaren, de poäng man har samlat ihop får man ju inte tillgodoräkna sig alls om man kör på tentan.... Jag har ätit en underbar middag, wok som tillhör mina favoriträtter och faktiskt så har jag unnat mig vin till maten ;) ska ju iallafall inte upp i ottan i morgon!
Här följer bilder på resan mot en fulländad måltid.......
Röd paprika och squash
Sockerärtor har lagts till...
Gullök, vitlök och champinjoner tillagda...
Mmmm en hel röd chili till det....
Kokosmjölk, röd curry pasta och nudlar... voila! Wok a la Petra!!!