Lördag!

Snart har jag inte flera dagar att räkna ner, snart ska jag stå på flygplatsen i Orlando och krama mitt underbara, vackra barn, Victoria! Det ska bli så kul att träffa henne, hon trivs så fantastiskt bra "over there", hon är tillfälligt adopterad av sin värdfamilj, väldigt tillfälligt! Hon är vår dotter och syster....även om även vi bara har henne till låns innan hon flyger ut i världen på stärkta vingar efter ett år i USA och slutförda gymnasiestudier! Vem vet var detta lilla liv hamnar en dag, hon söker redan efter olika alternativ för att åter lämna svensk mark, vi stödjer henne till fullo. Lev livet och ta varje chans som ges att utvecklas, växa och samla kunskap! Dare to live!!!

Snart!

Dagen har varit lång, jag är hade väldigt svårt att välja empiriskt material för att analysera i min ena tenta som ska vara klar under helgen, skickas in senast under söndagen. Jag lyckades sent om sider hitta en text/ blogg, när jag äntligen kom igång så var det dags att avsluta för att bege sig till vårdcentralen, eftersom våra barn kommer att resa mer i livet och antagligen vara borta längre perioder utomlands så investerar vi i lite vaccinationer, sådana som kroppen inte har en chans att själv ta hand om....innan "förståsigpåare" inbillar sig något annat, alltid lätt att vara efterklok! På vårdcentralen träffade jag en underbar liten flicka som jag har känt sedan hon föddes, hon skulle ta samma vaccin som sonen, denna lilla flicka ska åka till Thailand och göra praktik i fyra veckor, hon tar studenten till sommaren, det ska och vill jag inte missa!!! Lilla Johanna och lilla Victoria, två tjejer med skinn på näsan, tror inte vi får behålla någon av dessa två duktiga tjejer med framåtanda som strävar högre och högre inom vårt lands gränser. Bara att inse att man bara har dessa underbara små liv till låns, mitt råd till alla föräldrar.... rusta era barn med mycket kärlek, styrka, ödmjukhet, respekt, nyfikenhet och framförallt gläds med era barn, stötta dem i deras val och att finnas till hands när det behövs! Finns det något värdefullare i världen än kärleken till sina barn? Nej, jag tror inte det, det finns ingen bankman i världen som kan värdera det! I dag fick vi svenskar även glädjas med kronprinsessan Victoria och prins Daniel, varmt välkommen du lilla prinsessa som i dag såg dagens ljus! Har sett många varierande kommentarer om detta i dag, royalist eller inte.... alla barn är födda av människor och är lika fantastiska och det är ett under varje gång det sker! Låt bitterheten, värderingar, åsikter och fula kommentarer vila........ Grattis även till alla andra vackra prinsar och prisessor som föddes idag av människor utan att vara tronföljare, bra jobbat!

Möte med solen!

Lyssnar på modern opera på högsta volym, småplockar och lägger sommarkläder i tvättkorgen, snart ska vi möta den sköna solen och tropiska värmen i Florida, längtan är stor nu! I söndags när jag var ute på en promenad i den fantastiska solen mötte jag på min väg hem, precis utanför min port, en man som var så otroligt välklädd, välfrisserad och med en otroligt rak och fin hållning. Inte ofta man ser någon som utmärker sig så markant i Nyköping, han var riktigt stilig, mannen jag mötte var Tony Irving! Om han nu flyttar till Nyköping så hälsar jag honom varmt välkommen! Igår hade jag och mina kursare övning i att hålla tal/föredrag, vi blev filminspelade vilket var pirrigt, men jösses vad nyttigt att efteråt sitta och titta på sig sjäv! Jag var hyfsat nöjd med mitt framförande, men jag blir galet rödflammig på bröstet som letar sig upp ända till kindbenen, konstigt fläckvis! Nästa vecka ska vi hålla längre föredrag, kanske borde sminka mig och använda rikligt med foundation ;) Efter föreläsningen hade jag en ensam lunch och filosoferade lite över saker och ting, jag var tvungen att stanna i Etuna eftersom jag hade ett möte med studievägledaren vid 13. Jag hade bokat mötet eftersom att jag missar en tredjedel av en kurs när vi reser bort, det innebär att jag missar hela kursen eftersom allt i kursen är obligatoriskt, jag var orolig att det skulle påverka min examen eller att jag måste läsa dubbelt nästa termin! Jag gick leende från mötet, mina sommarkurser inom juridik och företagsekonomi kan bakas in i min examen eftersom de inte överlappar något vi läser inom programmet, det innebär att jag för första gången på flera år kan åka på semester och vara 100% ledig utan att känna att jag måste plugga igen allt inför en deadline!!! Nu ska jag koncentrera mig för de två sista tentorna nästa vecka och mitt föredrag som ska hållas på tisdag, sen sen sen..........