Stora kontraster.....

...var det mellan Nyköping och Eskilstuna i morse, här hemma i Nypan har vi massor med snö som när den var nyplogad i morse gick jättebra att halka runt på, i Etuna fanns det bara fläckvis med snö och isfläckar på en bar backe. Se så vackert det var i morse!!
Vackra Nicolaikyrkan till höger i bilden, länsstyrelsen rakt fram mellan träden.
Nicolaikyrkan rakt fram och nu har vi länsstyrelsen till vänster.....
V. Storgatan ligger nyplogad och fin, totalt livsfarlig att gå på. Jag hann gå ungerfär tre meter till efter att jag tog fotot när jag hörde hur det small till i backen bakom mig. Det var en kvinna som halkade ca 5 m bakom mig, jag hade bråttom till bussen, men som den goda medmänniska jag är och eftersom ingen annan av våra medmänniskor just denna morgon verkade vara goda så vände jag tillbaka för att kontrollera att allt var okej. Det förvånar mig att man inte stannar till när man går bredvid eller kommer ikapp en människa som ligger som ett litet bylte på backen, det enda jag hörde var någon som orkade yttra orden "ojdå" Jag hoppas att om jag slår i backen med en smäll en dag att männsikorna runt mig den dagen har vaknat på rätt sida och känner sig lite goda. Om nu männsikorna inte är goda så hoppas jag att jag reser mig upp lika bra som damen idag och inte slår i huvudet och blir beroende av en medmänniska som kallar på en ambulans så fort som möjligt!!!

Gillar inte!!!

Har kommit till insikt att det faktiskt finns en hel del saker som jag verkligen "ogillar", har visserligen alltid känt mig mer dragen till människor som uträttar vad de utlovar.... med det menar jag att man inte bara snackar, det händer saker också!!! INTE mycket snack, liten verkstad! Jag gillar inte när man far med osanning och ljuger folk rakt i ansikte.... inbillar sig människan verkligen att jag är så dum, att jag inte genomskådar dessa idiotiska lögner gång på gång, stackare!! Varför? Är det inte bara bättre att säga som det är, eller inget alls skulle vara bättre!!! Jag är förundrad över människor som alltid har någon galen händelse att berätta, är det verkligen sant....eller har människan bara en livlig fantasi eller önskningar....snacka om att söka uppmärksamhet! Skriv en bok och tjäna pengar på din fantasi!!!! Snart ska vi äntligen åka till Florida, USA och träffa vår dotter, nästan bara en månad kvar! Sonen fyller 16 år när vi är där, förhoppningsvis tillbringas dagen i Miami.....vem vet...kanske möter vi Horatio ;) Haha, den historien mina vänner är i sådana fall bara på låtsas, precis som Horatios rollkaraktär.......

Jaså du!!!

Tänk att det är två år sedan, var har tiden tagit vägen? Tänk att det är ett halvår sedan, jösses hur gick det till? Det är visst nästan tjugotvå år sedan resp, snart arton och sexton år sedan........ja så där kan man fortsätta i all oändlighet, som värsta tjatkärringen!! Men faktum är att nu är sista veckan på denna termin fyra, vilket innebär att snart börjar termin fem och med det även mitt sista år på Mälardalens högskola, går jag vidare inom psykologin så blir det nog Stockholms universitet. Nu börjar även (förhoppningsvis) en flytt att närma sig, nu blir det ett ännu mer intensivt letande efter passande boende, helgerna är över och husen börjar att fyllas på igen, KUL!! Har vi tur så klaffar allt med tider, flytt och kanske att man även kan få en riktig semester i år..... tror att jag skippar att läsa kurser under sommaren i år! Lite jobbande, men då är man iallafall ledig när man går hem, inga uppgifter och deadlines att passa, jag behöver lite VILA! Gärna NU!!! Men nu ska jag förbereda mig för opponering på B-uppsatsen i morgon, slutresultatet måste skickas in under helgen, måndag morgon kl. 08.00 i pappersform ska den vara inne (hoppas poststämpeln gäller) annars blir det bussen till Etuna kl. 06.15 på måndag och förhoppningsvis går det en buss hem vid kl.08.15= 3,5 tim bussresa om jag har otur.... men jag tror att handledaren går på poststämpeln :) I morgon kväll ligger jag med anteckningar + bok och tentapluggar, tenta på torsdag! Men på fredag då ska jag banne mig vara ledig för då ska min systerson Arvid komma till oss och sova kvar, gissa om vi ska ha mys! Maken är i Österrike och åker skidor, det var länge sedan han stod på ett par skidor...men peppar, peppar än så länge har han inte brutit några ben eller sträckt en muskel (han åkte i söndags), hoppas att det håller i sig ända till lördag då han kommer hem....skulle ju vara synd att ha ett ben i gips när vi ska besöka stränderna i Florida om snart bara en månad!!! ;)